Sommaren har nu passerat och mornarna blir lite svalare och kvällarna lite mörkare för var dag.  På Mellangatan är nu alla viktiga kuggar tillbaka efter sommarens ledighet och huset andas åter aktivitet och engagemang.

I och med detta är det åter 1000 dagliga beslut som ska fattas, ibland känns det nästan oöverkomligt. Ex i vilken höjd vill du ha bänken? Hur många kontakter till frukostbuffén? Vilken färg på mattan? Hur har du tänkt integrera kassan med bokningssystem? Förresten vart är golvet som ska läggas nu?

Men även om det ibland känns som kaos i huvudet gäller det bara att beta av ett beslut åt gången. Dock underlättar det när vi har sådana fantastiska människor runt oss som lotsar oss framåt och får in oss i rätt fålla. ”Vår” elektriker Fredde är en sådan person. Om ni någon gång söker en sansad, trevlig, metodisk, strategisk, kunnig elektriker så vet vi vart ni ska söka. Det är helt fantastiskt att ha en sådan person med i gänget som lugnt förklarar för oss ”nybörjare” att nu borde ni nog börja kika på vart ni vill ha taklamporna för de stänger taket imorgon. Alltid med ett lugn som skulle få även Kristina Lugn att framstå som stressad.

Utan alla dessa duktiga yrkespersoner runt om oss hade vi inte varit här just nu. Vi hade nog mer varit där borta och irrat istället 🙂